The Re:Freshed Orchestra releaset debuutalbum op 25 maart bij Top Notch

The Re:Freshed Orchestra releaset debuutalbum op 25 maart bij Top Notch

Vanaf vandaag zijn de eerste twee tracks van het debuutalbum van The Re:Freshed Orchestra te beluisteren. Het is de voorbode van het langverwachte debuutalbum dat op 25 maart verschijnt via Top Notch. The Re:Freshed Orchestra is een 16-koppig Rotterdams funk-, soul- & hiphopcollectief van jonge muzikanten (strijkers, blazers, vocalisten en een ritmesectie) met zeer uiteenlopende muzikale en culturele achtergronden. Op 4 april viert de groep het debuutalbum in de Amsterdamse Melkweg. De kaartverkoop voor dit optreden is van start.

//www.youtube.com/embed/6Wm2vahI97Q

The Re:Freshed Orchestra begon haar carrière in 2011 met het organiseren van tributes aan verschillende helden als Quincy Jones, Nina Simone, J Dilla, Fela Kuti, Gil Scott-Heron, Sly & the Family Stone, The Wu-Tang Clan, Guru en Jay Z. Hieruit kwam de eerste EP ‘Re:Encore’ voort.

Het album was een eerbetoon aan- en herwaardering van de muziek van rapper en entrepreneur Jay Z, ingekleurd door eigen arrangementen en compositorische toevoegingen. De EP (2012) bracht de band bij Giel Beelen, Noorderslag en North Sea Jazz. Maar de ambitieuze groep wilde meer en besloot te beginnen met het schrijven van eigen songs. Het werd een proces dat uiteindelijk meer dan twee jaar duurde, waarbij de band zich opnieuw heeft uitgevonden.

//www.youtube.com/embed/1F-LoG_ln2g

Op 25 maart brengt the Re:Freshed Orchestra dan eindelijk het langverwachte debuutalbum uit. Afgelopen televisieseizoen waren zij al te bewonderen als huisband bij DINO, de nieuwe late night talkshow van Jandino Asporaat. Het orkest had daarnaast de eer de tv-uitzending van de Uitmarkt in zowel 2013, 2014 als 2015 te mogen verzorgen. De band deelde het podium met een groot scala aan artiesten waaronder Pete Philly, Zap Mama, Benjamin Herman, Bo Saris en Tony Allen.

Beluister hier de track ‘Starve’ en hier het nummer ‘Da Boss’. De diversiteit van beide tracks hoor je terug op het album dat vanaf nu te pre-orderen is op iTunes.