Nieuw album Mozes and the Firstborn blijkt ‘Great Pile of Nothing’

Nieuw album Mozes and the Firstborn blijkt ‘Great Pile of Nothing’

Op 2 september verschijnt bij Top Notch het tweede album van vaderlandsch trotsch Mozes and the Firstborn. Hetzelfde weekend vieren we de release met een optreden op festival Into The Great Wide Open. De pre-order van ‘Great Pile of Nothing’ is vandaag van start gegaan met de release van de titeltrack. In Noord-Amerika en Canada verschijnt het album tegelijk via het smaakmakende Burger Records.

Mozes and the Firstborn bracht drie jaar geleden bij Top Notch het debuutalbum uit. Met die plaat tourde de band door Nederland, Europa, diverse festivals zoals Lowlands en leverde ze een Amerikaans platencontract op. Dankzij de release aan de andere kant van de oceaan werd de band gevraagd ook daar te komen touren. In de afgelopen jaren heeft Mozes and the Firstborn bijna vijfhonderd shows gespeeld.

De afgelopen twee jaar is er hard geschreven aan nieuwe nummers. Een frisse muzikale koers werd eerder dit jaar ingeluid met de Power Ranger EP, een minitour door eigen land en een Europese tour samen met Together PANGEA. De nieuwe liedjes vinden hun basis minder in garagerock en meer in de alternatieve highschoolrock van de jaren negentig. “Het is een vrij contemplatief album”, aldus zanger Melle Dielesen.

De komende maanden delen we enkele liedjes van het nieuwe album om op 2 september het gehele album ‘Great Pile of Nothing’ te presenteren. De plaat verschijnt zowel digitaal, op cd als op vinyl met prachtig artwork door Wolf Aartsen (broer van drummer Raven) De band speelt deze ditie op het Vlielandse festival Into The Great Wide Open. Daarna zijn de rest van Nederland, Groot-Brittanië en Europa aan de beurt.

Pre-order Mozes and the Firstborn - Great Pile of Nothing

Vinyl Plato: http://www.platomania.eu/album/4148931/great-pile-of-nothing/mozes-and-the-firstborn
CD Plato: http://www.platomania.eu/album/4148930/great-pile-of-nothing/mozes-and-the-firstborn
Vinyl Bol: https://www.bol.com/nl/p/great-pile-of-nothing/9200000058852389/
CD Bol: https://www.bol.com/nl/p/great-pile-of-nothing/9200000058852467/
i
Tunes: https://itunes.apple.com/nl/al...

En beluister de titelsong vanaf nu op alle streaming kanalen.