Nederlandse muziek-top verwelkomt om middernacht eerste stemmers

Nederlandse muziek-top verwelkomt om middernacht eerste stemmers

Middernacht opent ‘stemlocatie Tolhuistuin’ te Amsterdam de deuren, met optredens van o.a. Jonna Fraser, Cho, Jairzinho en Bokoesam. Tijdens dit live stemfeest, een van de hoogtepunten van de !METS campagne, kunnen bezoekers als eerste in Nederland hun stem uitbrengen. Dat is zelfs eerder dan de lijsttrekkers van de politieke partijen. Jongeren kunnen door te stemmen de toon zetten voor de verkiezingen en anderen aansporen om de macht te kantelen. Dit event heeft een nationale primeur: de stempas is ook het toegangsbewijs. De gehele avond wordt live uitgezonden via de Youtube kanalen van Top Notch, Noah’s Ark en Rotterdam Airlines. Samen goed voor een miljoen Youtube abonnees. 

Jongeren stemmen steeds minder. Driekwart van jongeren met een migranten-achtergrond gaat zelfs niet stemmen. Ze zien politici als mensen die over hen beslissen. !METS wil de gedachte die jongeren hebben over de politiek omdraaien, en laten zien dat jongeren wel degelijk macht hebben. Want het is juist ‘het volk’ dat over politici beslist.

“Urban music is dé trend. We hebben gezamenlijk een enorm bereik. Kees (De Koning, red.) en ik hebben het er regelmatig over: hoe kunnen we dat bereik aanwenden voor andere zaken? Dit is hét moment om jongeren te mobiliseren en na te laten denken over hun eigen toekomst.”
- zegt Jiggy Djé (Noah’s Ark).

!METS is ontstaan uit een collectief dat wil dat jongeren gaan stemmen. !METS wil jongeren niets opleggen. Maar laten kiezen voor wat zij willen. Door de oproep om te gaan stemmen om te draaien. Letterlijk, zoals jongeren zelf ook namen omdraaien. Zo wordt STEM!, !METS. En roepen we op om ‘de macht te kantelen’

“Met deze campagne kunnen we jongeren echt in beweging brengen. Alleen al door de  belangenloze medewerking van de artiesten, hebben we de grootste politieke actie onder jongeren in Nederland weten te realiseren” – Emilio de Haan (INDIE Amsterdam).

De initiatiefnemers kregen snel aansluiting van o.a. YouTube, VICE, Spotify, Massih Hutak, FunX, BKB Campagne bureau, Paradiso en Vevo. 

De campagne wordt gesteund door een brede lijst aan meewerkende artiesten zoals: Broederliefde, Teske, Sticks, Arie Boomsma, Typhoon, Ismail Ilgun, Youstoub, Lucas Hamming en Chef’s Special.

Exterion, JCDecaux en VNP stelden bovendien hun netwerken gratis ter beschikking zodat jongeren op straat, stations en in alle Nederlandse Poppodia opgeroepen werden om te gaan stemmen.

MADE IN NL - Stem, Dans, Kantel. Vanavond in de Tolhuistuin.

Deuren open - 20u
Locatie - Tolhuistuin Amsterdam Noord
Toegang - Gratis met stempas en identiteitsbewijs 
Artiesten - Jonna Fraser, Cho, Jairzinho, Bokoesam, Stepherd & Skinto en Rocks
Hosts - Supergaande

De gehele avond wordt live uitgezonden via de Youtube kanalen van Top NotchNoah’s Ark en Rotterdam Airlines

Mets2017.nl