James Watss met debuut EP naar Top Notch

James Watss met debuut EP naar Top Notch

De Amsterdamse zanger James Watss (21) heeft bij Top Notch getekend. Vandaag verschijnt de eerste track en video van zijn aanstaande Patience EP. De track heet ‘Laten Gaan’ en is geproduceerd door Project Money, met een primeur bij FunX. De video bij het nummer is onlangs op Curaçao geschoten. De Patience EP is het resultaat van een maandenlange samenwerking en zoektocht naar de juiste sound en liedjes; een introductie van de veelzijdige eigenheid van dit jonge talent. Met trots delen we de komende weken de eerste tracks om dit najaar de EP digitaal te releasen tijdens Amsterdam Beats (ADE). Bekijk en beluister ‘Laten Gaan’ vanaf nu.

//www.youtube.com/embed/HFVrueafh4I

James Watss’ naam zingt al een tijdje rond in de Nederlandse scene, letterlijk en figuurlijk. Zo stond hij op de Maatje 45 EP van Jonna Fraser (2014), deed hij vorig jaar een Pickup Sessie met Cho en Hef, ook stond hij op het album ‘De Man’ van Dio en het laatste album ‘13’ van Hef. Echter begon het voor hem bij een digitale ontmoeting met Cho. Deze rapper zag zijn kunnen in een kort filmpje en de twee zaten diezelfde dag al in de studio. James Watss mocht vervolgens aan Cho’s Knock Knock 2 tape meewerken.


James Watss begon met zingen in de kerk. Samen met zijn moeder kwam hij er regelmatig, waarna hij onderdeel werd van het kerkkoor. Al snel begon hij zelf liedjes te schrijven. “Over meisjes natuurlijk, het is die leeftijd he”, lacht James Watss. “Ik hield en hou heel veel van Ginuwine en Donell Jones. Ik denk dat blues een belangrijke rol heeft in mijn muziek, maar dan in een nieuw jasje. Sommige tracks zijn iets alternatiever, daarnaast zullen mensen die mij al wat langer kennen verrast zijn door de wat meer pop-achtige tracks. Tijdens de opnames van de EP ben ik heel veel gegroeid en dit is ook te horen aan de sound en de manier waarop ik over bepaalde onderwerpen praat. Ik hoop dat liefhebbers met me mee groeien want ik heb nog heel veel voor ze klaar liggen.”

Over de eerste single ‘Laten Gaan’ zegt James Watss: “Na de Pickup Sessie ben ik regelmatig met Project Money de studio in gegaan. Op een goede dag hadden we zeven opzetjes liggen, maar over ‘Laten Gaan’ waren we gelijk super enthousiast. We hebben bewust gewacht met het delen van dit nummer. Hier moest ook meteen de juiste videoclip bij. Deze is geïnspireerd door een oude vakantieliefde. Ik ben nog niet rijk en ik ben geen gladde jongen dus ik wilde niet dat dat een rol zou spelen in de clip. Ik wilde het gewoon zo realistisch mogelijk laten voelen en denk dat dit gelukt is.”

James Watss - Laten Gaan is nu te beluisteren en downloaden via de bekende digitale kanalen. Bekijk de zomerse video op het Top Notch Youtube kanaal.

James Watss - Laten Gaan (prod. Project Money) 

Spotify: http://bit.ly/latengaan
iTunes: http://bit.ly/latenappel
Deezer: http://bit.ly/deezgaan
Apple Music: http://bit.ly/latengaanwatss