Ismail Ilgun zegt voor de allerlaatste keer ‘sorry’ in Excuusvlog

Ismail Ilgun zegt voor de allerlaatste keer ‘sorry’ in Excuusvlog

De Zaanse YouTuber Ismail Ilgun (20) biedt vandaag voor de allerlaatste keer zijn excuus aan voor alles waar hij spijt van heeft. Dit naar aanleiding van vrijspraak van het OM op alle aanklachten die tot op heden liepen tegen de jonge vlogger. Ilgun werd vrijgesproken door het Openbaar Ministerie op voorwaarde dat hij een ‘excuusvlog’ ging maken waarin hij zijn spijt betuigt. Filmmaker Veras Fawaz zag dit als mooie kans om zijn mede-YouTuber te helpen en letterlijk de regie in handen te nemen bij het maken van deze excuusvlog. In de video is te zien hoe Ismail zijn excuses aanbiedt voor alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd maar ook is te zien dat hij zich voornamelijk focust op zijn toekomst en hoe hij dit een positieve twist geeft. Een aantal bekende fans van Ismail Ilgun zijn te zien in de excuusvlog: Anna Nooshin, Spinvis, Matthijs van Nieuwkerk, Arie Boomsma, Supergaande, Martin Koolhoven en Fresku geven hun co-sign aan Ilgun. Bekijk de video hier: https://youtu.be/p-KzwjL_Em4

//www.youtube.com/embed/p-KzwjL_Em4

Middels deze video biedt Ismail voor de allerlaatste keer zijn excuses aan en neemt hij definitief afscheid van de naam ‘Treitervlogger’: “ik heb al vaker mijn excuses aangeboden in het openbaar maar bij deze de aller-allerlaatste keer dat ik sorry zeg. Ik ben vanaf dit moment niet meer de treitervlogger en zal me gaan focussen op enkel positieve ontwikkelingen. Ik wil veel samenwerken met andere YouTubers, documentaries maken en veel mensen inspireren met mijn verhaal.” Veras Fawaz greep deze kans met beide handen aan: “Toen ik hoorde dat Ismail verplicht een excuusvlog moest maken in opdracht van het Openbaar Ministerie, moest ik daar als regisseur wel betrokken bij zijn. Deze video voelt als een stuk geschiedenis, waar over tien jaar niks van snappen, maar voor nu is het prachtig en echt.”

Ismail Ilgun (1997) kwam in 2016 in het nieuws als beruchte vlogger uit de Zaanse achterstandswijk Poelenburg. Sinds eind 2016 heeft de Zaandammer het roer omgegooid en focust hij zich enkel op het positieve: hij heeft onder andere campagne gevoerd in 2017 om jongeren naar de stembus te krijgen en in samenwerking met Algemeen Dagblad, Goya Productions, MyChannels en Top Notch presenteerde hij zijn eerste officiële documentaire-serie ‘Achter Buurten’. 

Ismail Ilgun - Excuusvlog
Regie: Veras Fawaz
DOP: Tristan Albers
Camera-assistent: Elias Brugs
Montage: Veras Fawaz
Productie: MADE
Met dank aan: Anna Nooshin, Spinvis, Matthijs van Nieuwkerk, Arie Boomsma, Supergaande, Martin Koolhoven en Fresku.