Tory Lanez

Tory Lanez

Daystar Peterson, beter bekend als Tory Lanez en Argentinië Fargo, is een Canadese rapper, singer-songrwiter en producer. Tory Lanez is geboren in Toronto, waar hij de eerste jaren van zijn leven doorbracht. Voor zijn 20e levensjaar was Tory Lanez al bekend in de Amerikaanse underground scene. Hier werd hij al vroeg ondersteunt door Sean Kingston, bekend van Eenie Meenie & Beautiful Girls. Daarna vertrok hij naar Montreal, Miami, Atlanta en New York, waar hij talrijke rapmixtapes maakte zoals Sincerely Tory (2012) en Chixtape (2011).

Vanaf 2014 kwam zijn carriere in een stroomversnelling. In dat jaar werd hij gekenmerkt op "Me & My Bitch" van YG's debuutalbum: My Krazy Life. Ook bracht Tory eigen tracks uit. Zo was in 2014" The Mission" te beluisteren, welke daarna al snel werd opgevolgd door tracks als Tim Duncan, Real Adresses en In For It.

Tory Lanez is een van de meest veelzijdige artiesten van dit moment. Als songwriter en producer kenmerkt hij zich door een afwisseling van robuste raps en gevoelige R&B. Mede door zijn talent en unieke sound kunnen de fans naast de tracks Stuck on U, B.L.O.W. en zijn Controlla remix, ook genieten van zijn nieuwe single LUV.