The Flexican

The Flexican

Thomás Goethals, beter bekend als The Flexican, werd in 1983 geboren in Mexico City. Hij groeide op met allerlei soorten muziekgenres om zich heen, van latin tot rock. Dit resulteerde erin dat Thomás al op jonge leeftijd gefascineerd raakte door muziek. Op zijn 9e verhuisde hij naar Nederland. Snel daarna grepen hiphop en electro zijn aandacht, en besloot hij dat die muziek zijn toekomst zou worden.

Vanaf het moment dat The Flexican naar Nederland verhuisd was, begon hij zijn passie voor muziek te delen met zijn beste vriend Yousef Gnaoui, ook wel bekend als rapper Sef. Samen stichtten ze de formatie 'Flinke Namen' in 2004, waar The Flexican sindsdien alle muziek voor heeft geproduceerd. In 2009 bracht de groep het album 'Superstuntwerk' uit, dat bekroond werd met meerdere nominaties, 3FM Megahits en een compleet uitverkochte tour.

Over de jaren heen heeft The Flexican zijn stijl, het combineren van hiphop en house met vele andere elektronische muziekstijlen, geperfectioneerd. En zoals ze zeggen, hard werken loont. In 2007 won hij De Gouden Greep voor beste dj, gevolgd door drie State Awards in 2009, 2010 en 2012.