Gers Pardoel

Gers Pardoel

Met zijn debuutalbum 'Deze Wereld Is Van Jou' brak Gers alle records. De plaat stond meer dan een jaar in de Album Top 100, behaalde de platina-status in zowel Nederland als België en bracht vijf singles voort, waaronder de grootste Nederlandstalige hit ooit 'Ik Neem Je Mee'. De video bij het nummer is de best bekeken Nederlandstalige muziekvideo in de historie van Youtube met inmiddels ruim 17 miljoen views op de teller.

'Deze Wereld Is Van Jou' maakt Gers in één klap de populairste rapper van Nederland. Hij werd gevraagd voor bijdragen op nieuwe albums van Marco Borsato en Guus Meeuwis (tevens goud, daarnaast scoorde hij met de Doe Maar bewerking 'Liever Dan Lief' (goud) opnieuw een hit). En inmiddels heeft Gers al meer dan 50 miljoen Youtube views en vele optredens door het hele land op zijn naam staan. Hij stond op de Mainstage van Pinkpop, speelde op de Olympische Spelen van Londen en Sotsji, op Noorderslag en deed stadionshows met Doe Maar, Guus Meeuwis en op eigen naam tijdens Vrienden van Amstel Live 2013 en in 2014. Ook België is als een blok gevallen voor Gers Pardoel, ook bij onze zuiderburen belande 'Ik Neem Je Mee' op nummer 1.

Gers Pardoel, die zijn carrière begonnen is als 'featured artist' op verschillende producties van andere acts, heeft inmiddels zijn tweede album in de winkel liggen. 'De Toekomst Is Van Ons', heet de plaat. Dit album is al sinds de release van Gers' debuut in de maak geweest. Gers: “Ik maak altijd muziek, ik kan niet anders. Wanneer ik even vast zit ga ik op zoek naar inspiratie. Dat komt uit mensen, bepaalde situaties of geweldige plekken die ik de afgelopen jaren heb mogen bezoeken. Ik ben een perfectionist en heb met zoveel verschillende getalenteerde mensen aan dit album gewerkt dat het wel even heeft geduurd. Maar volgens mij is het daarom een te gekke persoonlijke plaat geworden. Het gaat echt alle kanten op, maar de basis is heel puur en Gers. Ik hoop echt dat iedereen er van gaat genieten."